Καλωσήρθατε στην ALFACOM

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ALFACOM ξεκίνησε την δραστηριότητά της, διανέμοντας πρώτη στην Ελλάδα το 1989, τα UPS της American Power Conversion (APC) και έχει ταυτίσει το όνομά της με την τεχνογνωσία, τη συνέπεια και τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Από το 1990 έως το 2000 ήταν η αποκλειστική αντιπρόσωπος του οίκου Gamatronic.

Από το 1993 ξεκίνησε η συνεργασία με τον οίκο Exide Electronics που στην συνέχεια μετονομάσθηκε σε EatonPowerware και ανήκει στον όμιλο των εταιρειών Eaton και τα προϊόντα της κυκλοφορούν με τo Brand Name EATON.

Από το 1999, η APC αναγνωρίζοντας την υψηλή τεχνογνωσία και συνέπεια της ALFACOM της ανέθεσε τη διανομή των νέων τριφασικών μοντέλων της, APCSilcon, στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από το 2000 η εταιρεία, άρχισε να παρέχει στους Πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις, αναλαμβάνοντας την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση UPS, ηλεκτρογεννητριών, καθώς και τις δομημένες καλωδιώσεις και λοιπό εξοπλισμό των Computer Rooms.

Από το 2002, η ALFACOM έχει την δυνατότητα να μελετά και να προμηθεύει, το πρωτοποριακό σύστημα της APC InfraStruXure που αποτελεί μια σύγχρονη αρχιτεκτονική στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός Computer Room ή Data Center.

Από το 2003 έως και το 2007 διένειμε τα προϊόντα του οίκου InfoRise.

Tο 2007 η εταιρεία APC εξαγοράσθηκε από την Schneider Electric και ενώθηκε με την MGE UPS Systems, επίσης θυγατρική εταιρεία της Schneider. Κατόπιν αυτών των αλλαγών η ALFACOM διαθέτει και τα προϊόντα της MGE (Τριφασικά UPS), έτσι όπως αυτά διαμορφώθηκαν και εξακολουθούν να παράγονται μετά την ένωσή της με την APC «υπό την σκέπη» της Schneider.

Από το 2010 η ΕΑΤΟΝ εξαγόρασε το τμήμα παραγωγής και διάθεσης των μονοφασικών UPS της MGE UPS Systems, τα οποία σήμερα συνεχίζουν να παράγονται υπό την επωνυμία της ΕΑΤΟΝ.
Από το 2015- 2020 η εταιρεία συνεργάσθηκε και διένειμε τα προϊόντα του οίκου LEVER (on-line μονοφασικά και τριφασικά UPS).

Τέλος από το 2019 η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα του οίκου WING (on-line μονοφασικά και τριφασικά UPS), και από το 2022 τα μοντέλα OneUPS της PSL που περιλαμβάνουν οικονομικότερες αλλά εξίσου αξιόπιστες λύσεις.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ALFACOM μελετάει, προσφέρει και εγκαθιστά ολοκληρωμένες λύσεις, με γνώμονα την καλύτερη προστασία του εξοπλισμού του Πελάτη της, από οποιαδήποτε ανωμαλία του ηλεκτρικού δικτύου (υπέρταση, πτώση τάσης, κεραυνούς, θόρυβο γραμμής, διακοπές ρεύματος κ.λπ.) σε συνάρτηση πάντα με την οικονομικότερη δυνατή πρόταση.

Η γκάμα των μοντέλων της ξεκινά από 150W και φθάνει έως 4,3MW.
Περιλαμβάνει μοντέλα αρχιτεκτονικής Stand-By, Line Interactive και On-Line Double Conversion.

Αναλαμβάνει την εξ αρχής μελέτη δομημένης καλωδίωσης και το «στήσιμο» ενός κλασσικού Computer Room ή Data Center.

Παρέχει νέες τεχνολογικές λύσεις μέσω του πρωτοποριακού συστήματος InfraStruXure της APC, που επιτρέπει την αυθημερόν ολοκλήρωση της υποδομής ενός πλήρους Computer Room – Racks, UPS, πίνακες διανομής, καλωδιώσεις, Ψυκτικά Μηχανήματα και Συστήματα απαγωγής θερμότητας. Μπορεί δε, αν κάποτε χρειασθεί, να αποσυναρμολογηθεί και να επανεγκατασταθεί αλλού, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Ακόμα αναλαμβάνει την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση της καταλληλότερης ανά περίπτωση ηλεκτρογεννήτριας, που θα δώσει στα συστήματα του Πελάτη απεριόριστη αυτονομία και προστασία, σε περίπτωση πολύωρων ανωμαλιών του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Τέλος με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό συντηρεί και επισκευάζει UPS πολλών και διαφόρων κατασκευαστών, στις εγκαταστάσεις Service της εταιρείας ή και στον χώρο λειτουργίας των UPS ανάλογα με το μέγεθος τους.